A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Благодійник Полянського НВК

Дата: 21.12.2017 11:36
Кількість переглядів: 1025

  Фото без опису

Вихованці Полянського НВК уже четвертий рік поспіль 19 грудня з радістю зустрічають у своєму закладі благодійника і мецената односельця Миколу Леонтійовича Барляка. Він, як справжній помічник святого Миколая, щиро ділиться своїм  душевним теплом та турботою, допомагає всім повірити у чудо.

Завітав на захід і сільський голова Клішковецької ОТГ Василь Матвійович Ченківський, разом з меценатом та директором Полянського НВК Орисею Миколаївною Івасюк здійснили невеличку екскурсію школою. В актовій залі учні 3 класу разом із класним керівником Ганною Дмитрівною Ткач підготували виступ, під час якого гості мали змогу почути цікаву історію про святого Миколая, обдумати свої вчинки та відкрити серця для добрих справ і милосердя.

Задля щирих дитячих посмішок у День Чудотворця Микола Леонтійович подарував школярам солодкі подарунки. Його щедрість у кожному дитячому серці проросла паростками віри в добро і людяність. Доречі, подарунки Микола Леонідович для всіх дітей Полянського НВК придбав за свої кошти, як і всі чотири роки поспіль.

____________________

За старовинним переказами в IV ст. в Італії за часів імператора Костянтина в місті Міри жив молодий чоловік на ім’я Микола. Це був рано осиротівший син багатої родини. Дізнавшись, що хтось терпить нужду, юнак підкладав на поріг або в будинок бідняка гроші або речі, яких тому бракувало. В народі ходить навіть легенда про одну бідну дівчину, яку не міг узяти в дружини її улюблений через відсутність приданого. Микола підклав їй під подушку потрібну суму грошей, щоб весілля відбулося. Щаслива наречена розповіла всім про чудо і запевняла, що в її долю втрутилися ангели. З часом таких історій в місті ставало все більше.

В Україні Святий Миколай (Святий Миколай Чудотворець, Микола Угодник) особливо шанувався. Вважається, що він опікується воїнами, моряками, лучниками, водіями, мандрівниками, бідними, дітьми, студентами, торговцями, що він допомагає всім хто в біді і печалі. У його честь в Україні названо місто Миколаїв (місто моряків і кораблебудівників). 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь