A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Міністерство охорони здоров’я України оголосило про старт п’ятого етапу вакцинації від COVID-19.

Дата: 21.07.2021 11:28
Кількість переглядів: 554

З 21 липня усі дорослі старше 18 років зможуть зробити щеплення. Національний план вакцинації населення від коронавірусу включає 5 етапів. Відповідно, сьогодні починається останній.

 

«Міністерство охорони здоров’я оголошує відкриття п’ятого етапу вакцинації від COVID-19, аби вакцина працювала та захищала нас від коронавірусу. Тому з 21 липня всі дорослі старше 18 років, які хочуть вакцинуватися, можуть зробити щеплення проти коронавірусної хвороби», — заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу.

Крім того, відтепер перестає працювати запис на вакцинацію через сайт чи додаток «Дія», через який протягом усього часу записалися на вакцинацію 698 тисяч українців, а понад 40% вже вакцинувалися.

Перелік центрів вакцинації та пунктів щеплення, а також їхній графік роботи, можна знайти на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Наразі в Україні, станом на 20 липня, 100 003 людини вакциновано проти COVID-19. Одну дозу отримали 60 587 людей, повністю імунізовані – 39 416 людей.

За 20 днів липня в Україні зробили більше щеплень від COVID-19, аніж за весь червень – понад 1,6 млн.

За словами міністра, в Україні готуються до потенційного зростання випадків захворювання на коронавірус через новий штам вірусу "Дельта".

В чому небезпека? Небезпека так званого "індійського" штаму коронавірусу полягає не лише в тому, що він є більш заразним і важким, а й у зростанні навантаження на медичну систему у разі поширення цього штаму. "Дійсно, варіант "Дельта" є більш заразним, доведено, що він може інфікувати людей швидше. Зростає захворюваність, а слідом за нею і кількість важких форм", - заявила лікар-імунолог, інфекціоніст, Алла Волоха в коментарі УНІАН. Вона також розповіла, що симптоми цього штаму дещо відрізняються від вже відомих, але не значною мірою. Набагато важливіше, каже лікар, пам'ятати про навантаження на лікарні: PROMO CONTENT IBM представила квантовый компьютер не для лабораторий 00:00 / 00:57 "Вважається, що у хворих більш виражений головний біль, більш виражений нежить, але в цілому не завжди можна відрізнити від інших, класичних варіантів (коронавірусу). Але кількість важких форм знову призведе до навантаження на лікарні". У ВООЗ кажуть, що існуючі вакцини захищають від нового штаму, хоч і не так ефективно, як від попередніх різновидів коронавірусу.  
Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Zdorovya/noviy-shtam-koronavirusu-delta-vzhe-v-ukrayini-scho-vidomo-11314593.html



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь